Kontakta oss

10 packa smart-tips

Det finns en hel del tips och trix att ta till när man ska packa ner sitt hem för att underlätta
transporten och uppackningen. Och inte minst för att bespara sig ett par irritationsmoment.
Här får du tio av dem.

1.Förbered flyttpackningen

Att packa tar mer tid än man tror. Vänta inte till sista minuten med att packa ner ditt hem. Packa en låda då och då om möjligt, böcker och en del lakan brukar man kunna klara sig utan ett tag. Införskaffa gärna packpapper, wellpapp eller silkespapper för att skydda ömtåliga saker. Tidningspapper, handdukar och kläder är också smidiga att svepa in släktklenoderna i.

2.Använd flyttkartonger

Att packa i soppåsar, resväskor och diverse kartonger gör det svårt att hålla ordning och de är kluriga att stapla på varandra. Här är det flyttkartonger som gäller. Du beställer dem enkelt här.

3.Packa rum för rum

Packa ner rum för rum och försök att blanda kategorier så lite som möjligt, så hittar du lättare sakerna när du sedan ska inreda din nya bostad.

4.Vad vill du inte packa upp?

En flytt är ett utmärkt tillfälle att rensa på. Släng, återvinn, ge bort eller skänk sådant du aldrig har användning av. Det är värt mödan. Glöm inte förrådet!

5.Markera på flyttlådan

Skriv tydligt på varje låda vad den innehåller samt vilket rum den ska till med en markeringspenna. Har du lindat in ömtåliga föremål med handdukar? Skriv då även ”handdukar” på lådan.

6.Fördela tyngden i lådan

Böcker väger en hel del. Ha som tumregel att packa böcker i halva lådan, med lättare saker i resten av den. Din rygg kommer att tacka dig.

7.Packa badrummet sist

Vänta med badrummet till sist. Packa ner det nödvändigaste överst så att du lätt får tillgång till dem under hela flytten.

8.Var ska flyttlådan stå?

Har du lådor till vinden/förrådet/garaget? Skriv på dem om de ska ställas längst fram, i mitten eller längst bak i rummet, det vill säga: Hur användbart är innehållet?

9.Tejpa sladdarna

Tejpa fast sladdar vid tillhörande apparat, så kommer de inte bort eller skadas under transporten. Ta kort på sladdkopplingarna innan du drar ut dem, så har du järnkoll på vilken sladd som ska sättas i vilket uttag.

10.Knussliga krukväxter

Krukväxter är känsliga typer. Ställ de i en öppen kartong och isolera med tidningspapper om det är kyligt när du flyttar dem.

Boka din flytt Se alla våra flyttjänster Offertförfrågan